22 Απριλίου 2015

Ιπποδρομίες Τερπνής 18/4/15


Ο Πλέντι Πάουερ με τον Τόλη
Ο Φαίδων με τον Κουτσοπέτρο




Ο Τράνστεντ Γουέι με τον Λεβάνη



Το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες ιπποδρομίες στην Τερπνή με αφορμή τη γιορτή της ζωοδόχου πηγής. Έγιναν τέσσερις κούρσες, δύο στα 1000 μέτρα, μία στα 1400 και μία στα 1800. Από το Δοξάτο συμμετείχαν οι ίπποι Γκούνιαν και Σεμπερβίρενς από τους οποίους ο πρώτος κατέκτησε την τρίτη θέση. Στην πρώτη 1000άρα κούρσα την πρώτη θέση κατέλαβε ο Πλέντι Πάουερ σχετικά εύκολα αφήνοντας πίσω του τον Ποσέιτον Γκρέϊ και τον Ντάρκ Φάλκον.
Στην δεύτερη κούρσα των 1000 μέτρων συμμετείχαν ίπποι με μεγάλα ονόματα όπως ο Φαίδων, ο Κίνγκ Μπίλ και ο Γκασπάρ. Δυστυχώς σε αυτή την ιπποδρομία ανατράπηκε ο ίππος Μουνάσεπ με αποτέλεσμα τον θάνατο του αλόγου(ο αναβάτης δεν έπαθε κάτι). Στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν κατά σειρά οι Φαίδων, Κίνγκ Μπίλ και Μπραβάτο. 
Στην κούρσα των 1400 μέτρων συμμετείχε ο ίππος Γκούνιαν και με το ξεκίνημα του αγώνα βγήκε στο κεφάλι μαζί με τον ίππο Προβίνσιαλ συγκαλπάζοντας μαζί του. Παρόλα αυτά στα τελευταία μέτρα ο ίππος Ουαλός προσπέρασε τους δύο πρωτοπόρους και κατέλαβε την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Προβίνσιαλ και τρίτος ο Γκούνιαν. 
Στην τελευταία κούρσα της μέρας έγινε μία ωραία μάχη μεταξύ των τριών πρώτων αλόγων. Τελικά η κούρσα ανέδειξε νικητή τον ίππο Τράνσεντ Γουέι ενώ πολύ κοντά του τερμάτισαν οι υπόλοιποι ίπποι με τον Γιόβαν να τερματίζει δεύτερο και τον Δέξιππο τρίτο. Τελευταίος και αρκετά μακριά τερμάτισε ο ίππος Σεμπερβίρενς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου