16 Δεκεμβρίου 2017

Σπουδαίες αναμετρήσεις σε ένα λαμπερό event!

Μία όμορφη συγκέντρωση στην οποία παρευρέθησαν πολλά σπουδαία πρόσωπα του Ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, καθώς και πολλοί ακόμα παλαίμαχοι και νυν αθλητές, οργάνωσε η εταιρία Ιπποδρομίες Α.Ε χθες στο Μαρκόπουλο. Αιχμή τις συγκέντρωσης αποτέλεσαν τα καθιερωμένα πλέον Winter Challenge για άλογα 2,3 και 4 ετών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο εδώ

Winter Challenge 2ετών: Κουτσουνάκος (Εντιόν)
Σε μία κούρσα με μόνο τρεις συμμετοχές που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για προβλέψεις οι διεκδικητές ήταν οι ομοπροπόνητοι Κουτσουνάκος και Χάστροτικε, ενώ την τριάδα συμπλήρωνε ο Μύθος. Ο πρώτος εκ των αναφερθέντων, όντας πιο έμπειρος και έτοιμος πήγε στο “κεφάλι” από την αρχή του αγώνα και κάνοντας μεγάλη οικονομία δυνάμεων κατάφερε να αποκρούσει με επιτυχία τις επιθέσεις του Χάστοτρικε και να στεφθεί πρωταθλητής στους διετείς ίππους. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Μύθος.

Winter Challenge 3ετών: Αστερίων (Ματοράκης)
Με τον Γιουτόκινγκτουμη να θεωρείτε το απόλυτο φαβορί της κούρσας, λόγω των συνεχόμενων καλών εμφανίσεων απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως ο Σίλας Τρητ, οι υπόλοιποι ίπποι έπρεπε να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους ώστε να πάρουν τη νίκη. Αυτό έκανε και με το παραπάνω ο Αστερίων ο οποίος έμεινε στην τρίτη θέση και με την είσοδο στην ευθεία έκανε την επίθεσή του και έχτισε μία μικρή διαφορά την οποία επιχείρησε να κλείσει ο Έλεγκαντλυ Μπάουντ που έκανε επίσης μία πολύ καλή εμφάνιση αλλά τελικά τερμάτισε δεύτερος. Την τρίτη θέση πήρε με φίνις ο Ορκ μπροστά από τον Γιουτοκινγκτουμη, ο οποίος( Γιουτοκινγκτουμη) πιέστηκε πολύ για να πάει στη πρωτοπορία και έτσι κουράστηκε και έκοψε στο τέλος. Ίσως αν έκανε πιο συντηρητική διαδρομή να έκανε κάτι καλύτερο.

Winter Challenge 4ετών: Ατρεϊγιου ( Λαζαρίδης)
Ο σκληρός, μαχητικός ΑτρεΪγου άφησε για ακόμα μία φορά πίσω του τον Σίλας Τρητ(μετά και το Grand Prix 28ης Οκτωβρίου) έφτασε τις 7 νίκες στη σεζόν και πλέον είναι ο πολυνίκης ίππος για το 2017 ξεπερνώντας τον Σίλας Τρητ που έχει 6. Όλοι γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν ο πιο δύσκολος της ημέρας καθώς σε αυτόν συμμετείχαν μερικοί εκ των κορυφαίων ίππων στο Μαρκόπουλο. Με την εκκίνηση ο Ατρεϊγιου προσπάθησε και βγήκε στο “κεφάλι” όμως γρήγορα τον πλεύρισε ο Ποέτικ Γκεστ ο οποίος έκανε και οικονομία δυνάμεων ώστε να ξεπεράσει στο τέλος τον πρώτο. Πίσω ακολούθησαν ο Ελυθερόνικος, Χορ αλ Ουντεϊτ και μετά ο Σίλας Τρητ. Ακόμα πιο πίσω ήταν ο Τεστιμόνιο, ο Γκρίζλη Μπέαρ και πολλοί σπουδαίοι ίπποι. Τελικά ο Ατρεϊγιου μπήκε πρώτος στην ευθεία και τότε δέχτηκε την επίθεση του Ποέτικ Γκέστ ενώ πιο πίσω είδη ερχόταν ο Σίλας Στργτ με το γνωστό του φίνις. Ο Ποέτικ Γκέστ κατάφερε να περάσει για ένα κεφάλι τον Ατρεϊγιου, όμως όχι για πολύ. Ο αναβάτης του Γιάννης Λαζαρίδης δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει και έτσι κατάφερε να βοηθήσει τον Ατρεϊγιου να φτάσουν στη νίκη. Από πίσω ακολούθησαν κατά σειρά οι Ποέτικ Γκέστ, Σίλας Τρητ, Γκρίζλυ Μπέαρ και Χορ αλ Ουντεϊτ.


Εκτός από τις παραπάνω σπουδαίες ιπποδρομίες διακρίθηκαν επίσης με εντυπωσιακό τρόπι και άλλοι ίπποι. Ο Αρκάνο Γκόλντ(Λαζαρίδης) για πρώτη φορά πήρε τη νίκη πολύ δυνατό φίνις από πίσω προσπερνώντας τους πάντες. Δεύτερος ήρθε ο εξαιρετικός Μπαϊ δε λο που άρχισε πρόσφατα τη καριέρα του στην Ελλάδα ενώ στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Πόρτο Λεόνε. Επίσης φοβερή νίκη απέσπασε ο Κρουσεϊντινγκ (Μερσινιάς) ο οποίος στην αρχή κλείστηκε και έμεινε τελευταίος χωρίς αυτό να τον πτοεί καθόλου. Στην πρώτος μπήκε ο Μουταμακίν έχοντας χτίσει μία διαφορά 3-4 μήκη από τον δεύτερο Σαρπ Λουκαουτ. Εκείνη την ώρα ο Κρουσεϊντινγκ ήταν έκτος, όμως ο αναβάτης του έκανε εξαιρετική ίππευση και έτσι με ένα πολύ δυνατό τέλος “χτύπησε” τον Μουταμακιν πάνω στον τερματισμό. Στην τρίτη θέση τερμάτησε ο Δε φουργουελντ εντ. Τέλος σπουδαία νίκη πήρε και η Ντρήμινγκ οφ Πάρις(Μάριος) με εντυπωσιακό φίνις σε μία κούρσα που υπήρξε ένα κλείσιμο από την Πόρτα Ρόζα στην αρχή όπου θεωρητικά αδίκησε πολλές φοράδες που μπορούσαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου