7 Ιουνίου 2015

Ο American Pharoah νικητής του Triple Crown


Μετά από 37 χρόνια που ο ίππος Affirmed είχε κατακτήσει τις τρεις κούρσες του Triple Crown βρέθηκε νέος νικητής. Το όνομα αυτού American Pharoah ένα εξαιρετικό άλογο που αποδείχθηκε ανώτερος όλων των τριετών συναγωνιστών του και θριάμβευσε στους τρεις αγώνες του Triple Crown.


Από αριστερά προς τα δεξιά: American Pharoah, Firing Line, Dortmund
  Kentucky Derby(2000 μέτρα): Η πρώτη από τις τρεις κούρσες που μάλλον ήταν και η πιο δύσκολη επικράτηση για τον “Φαραώ” διεξήχθη στις 2 Μαΐου(ίδια μέρα με τις ιπποδρομίες του Δοξάτου) στο Κεντάκι. Οι πολλοί και δύσκολοι συναγωνιστές ανάγκασαν τον American Pharoah να προωθηθεί στις πρώτες θέσεις από την αρχή της κούρσας και να αρχίζει να πιέζει πριν την είσοδο στην τελική ευθεία για να ακολουθήσει τους δύο πρώτους. Παρόλα αυτά στα τελευταία μέτρα κατάφερε να προσπεράσει και να νικήσει τον Firing Line και τον ομοπροπόνητό του Dortmund οι οποίοι πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση μέχρι το τέλος.


Ο American Pharoah στον τερματισμό
 
Preakness Stakes:(1900 μέτρα): Η δεύτερη κούρσα έγινε στο Pimlico στις 16 Μαΐου υπό βροχόπτωση πράγμα που κατέστησε τον στίβο λασπώδη. Ο American Pharoah λόγω εσωτερικού στάρτ και λάσπη(η οποία του αρέσει) πιέστηκε από τον αναβάτη του Victor Espizoza να βγει στο κεφάλι πράγμα που έγινε. Η συνέχεια δεν ήταν δύσκολη για τον πρωταθλητή που έκανε επίδειξη δύναμης και νίκησε με διαφορά πέντε μηκών.

  
Ο American Pharoah κατευθύνεται νικητής του Triple Crown

Belmont Stakes:(2400 μέτρα): Ο τελευταίος αγώνας έγινε χθες 6 Ιουνίου στο πάρκο του Belmont. Όλοι περίμεναν ο American Pharoah να κάνει το τελευταίο βήμα και να στεφθεί πρωταθλητής και όπως αποδείχθηκε δεν απογοητεύτηκε κανείς. Με μία εξαιρετική εκκίνηση και μία άνετη διαδρομή στη συνέχεια κανένας δεν μπόρεσε να τον απειλήσει και να τον εμποδίσει να γράψει την δική του ιστορία στις ιπποδρομίες. Μάλιστα ο χρόνος του ήταν ο δεύτερος καλύτερος μετά από αυτό του θρυλικού Secretatiat το 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου