29 Μαΐου 2015

Φοβερός Σόου μη δε λάϊν ανίκητος στις μεγάλες αποστάσεις, ωραία επικράτηση του Χάους Κάπταιν,επιβλητικοί Ρούσλαντ και Οριένταλιστ Άρτ.



Ο Σόου μη δε λάϊν με τον Μάριο. Τούντορ Εμπάϊρ στην εσωτερική, Πηκ Θρη στη μέση, Τζούνιπερ εξωτερικά

Ο Χάους Κάπταιν με τον Γιώργο Μερσινιά

Ο Ρούσλαντ με τον Παναγιώτη Δημητσάνη

Ο Οριένταλιστ Άρτ με τον Γιάννη Ψαραδάκη
Στη χθεσινή ιπποδρομιακή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο της Αθήνας έγιναν πολλές ποιοτικές και συναρπαστικές ιπποδρομίες. Αποκορύφωμα βέβαια ήταν κούρσα στα 1800 μέτρα στην οποία συμμετείχαν τα καλύτερα στέγερ του ιπποδρόμου και για να καταλάβετε πόσο σπουδαία ήταν, τα 7 άλογα που συμμετείχαν σε αυτή είχαν 87 νίκες συνολικά!! Εκτός από τους ίππους Άρατο και Ράπιντους που ήταν θεωρητικά εκτός συναγωνισμού οι υπόλοιποι πέντε ίπποι δηλαδή ο Πηκ Θρη, ο Σόου μη δε λάϊν, ο Τούντορ Εμπάϊρ, ο Τζούνιπερ και ο Μουνχάμερ αναμένονταν να μονομαχήσουν για τις πρώτες θέσεις όπως και έγινε. Από την αρχή της κούρσας στο κεφάλι πηγε ο Σόου μη δε λάϊν και ακολουθήθηκε από τον Τούντορ Εμπάϊρ και τον Μουνχάμερ ενώ πιο πίσω έμεινε ο ομοπροπόνητος Πηκ Θρη και ο Τζούνιπερ. Στην τελική ευθεία οι πέντε ίπποι άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους και να παλεύουν μέχρι τέλους σκληρά μεταξύ τους. Τελικά ο Σόου μη δε λάϊν παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος και πήρε μία σπουδαία νίκη που τον έφερε στην κορυφή του ιπποδρόμου. Δεύτερος τερμάτισε ο Τούντορ Εμπάϊρ που πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση ενώ ο Πήκ Θρη, που σε κάποιο διάστημα βρέθηκε πέμπτος, κατέκτησε με φίνις την τρίτη θέση. Τέταρτος και πολύ κοντά τερμάτισε ο Τζούνιπερ, με τον Γιώργο Μερσινιά που με τη σειρά του έκανε μία ικανοποιητική εμφάνηση και ο Μουνχάμερ τερμάτισε πέμπτος.
Το πρόγραμμα άνοιξε με την εντυπωσιακή επικράτηση του 4ετους Χάους Κάπταιν ο οποίος ιππευόμενος αλάνθαστα από τον Γιώργο Μερσινιά και έκανε το 5 στα 5 στα 1200 μέτρα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κάλανος και τρίτος ο Στέπτερν.
Ο Ρούσλαντ έκανε το χρέος του και κατέκτησε την πρώτη θέση στη κούρσα των ΒΗΕ αφήνοντας στην δεύτερη θέση των αξιόπιστο Παναθήναια και στη τρίτη θέση τον επίσης καλό Μολότωφ.
Μπορεί η καλύτερη κούρσα της ημέρας να είχε προηγηθεί όμως το άλογο που δικαιολογημένα κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο 10ετής Όριένταλιστ Άρτ, με αναβάτη τον Γιάννη Ψαραδάκη ο οποίος ίππευσε και στο Δοξάτο,που έκανε μία πραγματικά καταπληκτική κούρσα φτάνοντας τις 27 νίκες στην καριέρα του (μάλιστα είχε καλύτερη επίδοση από τον Ρούσλαντ). Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν ο Μπίγκ Χάρτ και ο Μπλέϊκης Μποϊ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου