4 Μαΐου 2016

Ιπποδρομίες Δοξάτου 2/5/2016



Με απόλυτη επιτυχία αλλά με τον καιρό να μην βοηθάει στη διεξαγωγή τους, πραγματοποιήθηκαν οι ιπποδρομίες του Δοξάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε πολύς κόσμος παρόλο που κατά διαστήματα έβρεχε έντονα. Φέτος οι φίλιπποι που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το γεγονός ήταν πολύ τυχεροί από την άποψη ότι οι ίπποι που διαγωνίστηκαν πρόσφεραν άφθονο θέαμα. Ειδικά στη κούρσα των 1400 μέτρων, η οποία ήταν από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων χρόνων, τέσσερα άλογα διεκδικήσαν με ίσες αξιώσεις τη νίκη, η οποία τελικά κρίθηκε στα τελευταία μέτρα. Φέτος στις ιπποδρομίες παρευρέθηκαν, εκτός από αυτούς που έρχονται κάθε χρόνο,  οι αναβάτες Μαστοράκης και Κεράτσας ενώ μια σημαντική παρουσία ήταν αυτή του ίππου Γκρήκ Τσάνς ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας 29 νίκες (μεγαλύτερος αριθμός νικών)!
Στη κούρσα των 1000 μέτρων νικητής αναδείχθηκε ο ίππος Μπέρλεϊ, που πέρσι είχε τερματίσει τέταρτος. Ο ίππος έδωσε μία σκληρή μάχη με τους αντιπάλους του και στα τελευταία μέτρα κατάφερε να αποσπαστεί από αυτούς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπλέυκης Μπόυ ο οποίος προσπέρασε στα τελευταία μέτρα τον Γκασπάρ και τον άφησε τρίτο. Μία μικρή έκπληξη ίσως να αποτέλεσε η έλλειψη του ίππου Φαίδων από το βάθρο. Ο περσινός νικητής της συγκεκριμένης κούρσας τραυματίστηκε στον τένοντα του και έτσι δεν κατάφερε να απειλήσει τους υπόλοιπους.
Η κούρσα των 1400 μέτρων, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ήταν μία από τις πιο θεαματικές των τελευταίων χρόνων. Οι ίπποι  Γκούνιαν, Δέξιππος, Ματάβια Μπέι και Παρίζιαν Άρτ πάλεψαν για τις τρεις πρώτες θέσεις, τις οποίες τελικά κατέκτησαν τα άλογα του Δοξάτου. Οι τέσσεροις ίπποι πήγαιναν μαζί μέχρι τα τελευταία μέτρα όπου και ξεχώρισε ο Ματάβια Μπέι. Για τη δεύτερη και τρίτη θέση πάλεψαν οι Γκούνιαν και Παρίζιαν Άρτ οι οποίοι όμως δεν ξεχώρισαν μεταξύ τους στον τερματισμό. Έτσι οι υπεύθυνοι στον τερματισμό έδωσαν ταυτόχρονη άφιξη μεταξύ αυτών των δύο ίππων. Ο ίππος Γρήκ Τσάνς που συμμετείχε σε αυτή τη κούρσα έδειξε να παρουσιάζει προβλήματα και τερμάτισε μακριά προτελευταίος, ενώ ο ίππος Μπραβάτο ανέκοψε στα τελευταία μέτρα

Στη κούρσα των 1800 μέτρα τη νίκη κατέκτησε ο ίππος που τερμάτισε τέταρτος πέρσι. Ο λόγος για τον Περιφήτη ο οποίος έδειξε σημαντική άνοδο από την τελευταία κούρσα του και κατέκτησε εύκολα την νίκη.  Δεύτερος τερμάτισε ο Ντόκτορ Μπάνερ ο οποίος για άλλη μια φορά έκανε μία αξιόλογη εμφάνιση ενώ στη τρίτη θέση τερμάτισε ο ίππος Μέγας Αλέξανδρος ο οποίος στάθηκε άτυχος αφού δεν είχε την κατάλληλη εκκίνηση και έμεινε τελευταίος με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο. 
1000 μετρα

1800 μετρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου