16 Ιουνίου 2016

Preakness Stakes και Belmont Stakes 2016.

Preakness Stakes
Ο Exaggerator

Μετά το Kentucky Derby και την επικράτηση του Nyquist σειρά στη διεξαγωγή είχε η κούρσα στο Pimlico(21 Μαΐου) , το Preakness Stakes. Σε αυτή συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι ίπποι ανάμεσά τους και ο νικητής στο Kentucky ο οποίος είχε σκοπό να συνεχίσει τις νίκες του και να κατακτήσει το Triple Crown. Αυτό όμως δεν του το επέτρεψε ο ίππος Exaggerator ο οποίος είχε τερματίσει δεύτερος στο Kentucky. Η κούρσα έγινε σε μία λασπώδη πίστα, που είχε δημιουργηθεί από την βροχή, η οποία συνέλαβε τελικά στη κατάκτηση της νίκης του Exaggerator και το τέλος του ονείρου για τον Nyquist. Στην αρχή της κούρσας ο δεύτερος βρέθηκε από νωρίς στο “κεφάλι” όμως δεχόταν διαρκώς πίεση από τον Unkle Lino. Έτσι ευνοήθηκε ο Exaggerator ο οποίος βρισκόταν πιο κοντά στον Nyquist σχετικά με την προηγούμενη κούρσα, στο Kentucky, και κάνοντας τη τελική του επίθεση στην είσοδο της ευθείας κατέκτησε μία σπουδαία νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Cherry Whine και τρίτος ο Nyquist.

Εκκίνηση Preakness Stakes
Τελευταία στροφή του αγώνα. Διακρίνονται οι: Unkle Lino(Μπλε κράνος δεξιά), Nyquist(μώβ κράνος στη μέση) και Exaggerator (από αριστερά με τα πράσινα)
Ο Exaggerator θριαμβεύει και κατακτά τη κούρσα. Αριστερά ο Nyquist και στη μέση ο Cherry Whine



Belmont Stakes
O Creator κατακτά τη νίκη του Belmont.
Στις 10 Ιουνίου έγινε η τελευταία από τις τρεις κούρσες στο Belmont. Εκεί πραγματοποιήθηκε ίσως η πιο εντυπωσιακή από τις τρεις κούρσες για φέτος. Τη νίκη τελικά κατέκτησε ο ίππος Creator ο οποίος αρχικά βρισκόταν στις πίσω θέσεις και με σταδιακό ανέβασμα κατάφερε να κερδίσει και να επικρατήσει των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά η νίκη του δεν ήταν τόσο εύκολη αφού το “ψαρί” άλογο χρειάστηκε να μονομαχήσει με τον ίππο Destin για την νίκη. Τελικά η νίκη κρίθηκε στα τελευταία βήματα όπου ο Creator κατέκτησε την πρωτιά. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Lani. Έτσι λοιπόν στις τρεις κούρσες για το Triple Crown είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές.
Εκκίνηση Belmont Stakes
O Cretor(πράσινο κράνος) κερδίζει. Δεξιά ο Destin(κίτρινη μπλούζα με καφέ ρόμβο) και αριστερά ο Lani(κόκκινο-μπλε κράνος)
Τερματισμός Belmont Stakes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου