8 Ιουλίου 2017

71ο Ελληνικό Ντέρμπι: Γιουτόκινγκτουμη ο βασιλιάς των τριετών, σε μία λαμπερή συγκέντρωση.

Ο νικητής του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι
Πλήθος κόσμου, συνολικά 6.000 θεατές, κάθε ηλικίας βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου για να παρακολουθήσει την κορυφαία συγκέντρωση της χρονιάς. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν από κοντά κορυφαίους ίππους, καθώς και άλλες δραστηριότητες που προσέφεραν οι Ιπποδρομίες Α.Ε.

Τα πρώτα μέτρα του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι
Στο αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες ιπποδρομίες με μεγάλο ενδιαφέρον, από τις οποίες φυσικά ξεχώριζε το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι. Εκεί την νίκη πήρε ο εκπρόσωπος του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη Γιουτόκινγκτουμη που θριάμβευσε στο κριτήριο τριετών πριν από λίγες ημέρες. Με εξαρχής επικεφαλής διαδρομή, ο αναβάτης του ίππου Δημήτρης Δρόσος, επέβαλε στην κούρσα τον δικό του ρυθμό και κατάφερε να κρατήσει τις απαραίτητες δυνάμεις για τον ίππο του ώστε να περάσει πρώτος το φίνις. Αυτός που έδειξε την μεγαλύτερη αντίσταση ήταν ο Δαναός που άρχισε να πλησιάζει τον πρώτο λίγο πριν την τελική ευθεία, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Εντυπώσεις παρουσίασε ο Μομούρ που στην τρίτη του μόλις εμφάνιση δεν παράτησε καθόλου τη μάχη και διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε, τερματίζοντας τελικά τρίτος. Τέταρτος ήρθε ο Κόραλ Τζέμ που φάνηκε ότι δεν πήγαινε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς ήταν πρώτο φαβορί. Μετά ακολούθησε ο Νέστορας, ο οποίος αν και δεν είχε την απαραίτητη προπόνηση για το Ντέρμπι στάθηκε αρκετά καλά αφού ξεκίνησε τελευταίος και κάποια στιγμή βρέθηκε τέταρτος με ανοδικές τάσεις. Παρόλα αυτά στα τελευταία 600 μέτρα υποχώρησε και έμεινε πέμπτος. Πιο πίσω ήταν οι Άγγελος και Αϊμ γουόρκινγκ χίερ οι οποίοι ήταν απλά κατώτεροι.

Το πρόγραμμα άνοιξε με την εύκολη επικράτηση της Κόμπτον Λέυντη η οποία αν και δεν ξεκίνησε καλά, στην τελική ευθεία κατάφερε να αποσπαστεί και να πάρει μία εύκολη νίκη. Από πίσω ακολούθησαν η φορμαρισμένη Κις και τρίτη η Σάνσετ Ντάζλ που είναι ιδιοκτησίας του κ.Γκέντσικα από την Νιγρίτα.

Στη δεύτερη ιπποδρομία τη νίκη πήρε η πολύ δυνατή και πρωτοεμφανιζόμενη Πούρ λα φαμίγ με τον Παναγιώτη Δημητσάνη στη σέλα της. Με συνεχή πίεση από τον αναβάτη της η φοράδα κατάφερε να προσπεράσει της προπορευόμενες αντίπαλές της στο ύψος των 300 μέτρων περίπου. Μετά ακολούθησαν οι Τη ατ δε ρητζ και η Μις Αγιφ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη τρίτη ιπποδρομία ο Ποέτικ Γκέστ διατήρησε το αήττητο σερί του και πήρε τη νίκη ανάμεσα σε πιο ισχυρό όμιλο αυτή τη φορά. Περισσότερο απειλητικός ήταν ο Πλαντεϊσον ο οποίος μάλιστα πέρασε λίγο μπροστά στα 400 μέτρα όμως ο Ποέτικ Γκέστ δεν του άφησε και πολλά περιθώρια και απομακρύνθηκε.  Στις δύο πίσω θέσεις ήρθαν ο Μόντριαν Τζόουνς και ο Χιαγουόντ δε γουεϊκ οι οποίοι ευνοήθηκαν από τον γρήγορο ρυθμό της κούρσας.

Η τέταρτη ιπποδρομία ήταν πολύ ποιοτική και εντυπωσιακή. Εκεί τη νίκη πήρε τελικά ο Σίσκο Μπόυ με φίνις μπροστά από τον Λίτο Βίο που ήταν εξ αρχής στο κεφάλι και τελικά έχασε την πρωτιά λίγο πριν το τέλος. Στη τρίτη θέση και κοντά στους δύο πρώτους τερμάτησε ο Ντοντ κράι φορ μη, ο οποίος επέστρεψε μετά από αποχή και έτρεξε αξιόλογα

Στην έκτη ιπποδρομία τη νίκη πήρε ο Πόρτο Λεόνε που επέστρεψε μετά από φρεσκάρισμα και έτσι έδειξε τις σπρίντερ ιδιότητές του με τον καλύτερο τρόπο. Ο νικητής ίππος έκανε κούρσα ημιαναμονής και στα 400 μέτρα ο αναβάτης του, Γιώργος Μερσινιάς, βρήκε ένα πολύ μικρό άνοιγμα στην εσωτερική το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Από εκεί και πέρα πήρε την διαφορά που χρειαζόταν για να κατακτήσει την νίκη. Δεύτερος με φίνις ήρθε ο Ίμζιζ λίτλ μπρο και τρίτος ο Βέτερ(αδερφός του Γκούνιαν).

Τέλος στην έβδομη ιπποδρομία, μία επίσης ποιοτική κούρσα, την νίκη πήρε ο Φυγόνικος με τον μαθητευόμενο αναβάτη Μπαμπανιώτη ο οποίος σημείωσε την πρώτη του νίκη και πανηγύρισε έξαλλα στα τελευταία μέτρα. Δεύτερος ήρθε ο Παναθήναια και τρίτος ο Λεβαδειακός.

.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου