29 Ιουλίου 2016

Εκπληκτικός Μερσινιάς, έκανε χατ τρικ, αναμενόμενη επικράτηση Τσολλίμα στα 1800!


Στη προτελευταία ιπποδρομιακή συγκέντρωση πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, τη περασμένη Τετάρτη  κυριάρχησε ο αναβάτης Γιώργος Μερσινιάς που είχε αρκετή όρεξη και κατέκτησε τη νίκη στις τρεις από τις έξι ιπποδρομίες.
Ο Λόρντ Κλαϊντ προσπερνά τον Σάρπ Λούκαουτ

Ο Λόρντ Κλαϊντ (Μερσινιάς) κερδίζει τον Σάρπ Λούκαουτ (Μαστοράκης)

Αρχικά στη πρώτη ιπποδρομία που ήταν μία κούρσα στα 1300 μέτρα τη νίκη κατέκτησε ο ίππος Λόρντ Κλαϊντ που είχε μία καλή εκκίνηση και ακολούθησε τον Σάρπ Λούκαουτ, ο οποίος είχε την αρχική ταχύτητα για να βρεθεί στο κεφάλι, στη δεύτερη θέση. Στη τελική ευθεία ο Λόρντ Κλαϊντ έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά από τον Σάρπ Λούκαουτ άνοιξε την διαφορά και κατέκτησε τη νίκη χαρίζοντας στον Μερσινιά την πρώτη του επιτυχία αυτή την ημέρα.  Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Σάρπ Λούκάουτ ενώ στη τρίτη τερμάτισε ο Κέιπ Ράθ.
Ο Σότγκαν Στάρτ (κέντρο) μονομαχεί με τον Παναθήναια (αριστερά). Πίσω τους ο Νταμπάρτον Ρόκ (μπλέ)

Ο Σότγκαν Στάρτ (Μερσινιάς) κερδίζει τους Παναθήναια (Καλογρίδης) και Νταμπάρτον Ρόκ (Δημητσάνης)

Στη τέταρτη ιπποδρομία και παράλληλα την δεύτερη που νίκησε ο Γιώργος Μερσινιάς, επικράτησε ο φιλότιμος Σότγκαν Στάρτ που πάντα βρίσκεται στην άφιξη. Ο Σότγκαν Στάρτ ακολούθησε τρίτος τον όμιλο και με σταδιακό ανέβασμα ρυθμού κατάφερε στη τελική ευθεία να προσπεράσει τον 10ετή Παναθήναια που έκανε μία σπουδαία εμφάνιση. Έτσι ο Σότγκαν Στάρτ κατέκτησε την νίκη και άφησε δεύτερο τον Παναθήναια και τρίτο τον Νταμπάρτον Ρόκ που έκανε ισχυρό φίνις. Μετά το τέλος αυτής της ιπποδρομίας εξετάστηκε από την επιτροπή τερματισμού αυτεπάγγελτα η δεύτερη και η τρίτη θέση ενώ οι άνθρωποι του Νταμπάρτον Ρόκ έκαναν ένσταση στον νικητή Σότγκαν Στάρτ λόγο ενός κλεισίματος, όπως υποστηρίχτηκε, τον δύο πρώτων στον τρίτο. Αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων ήταν η τοποθέτηση του Νταμπάρτον Ρόκ στη δεύτερη θέση και του Παναθήναια στη τρίτη
Η Σουϊτ Πραλίν με τον Γιώργο Μερσινιά κερδίζει. Δεύτερη η Σνόουγουεϊ με τον Δημητσάνη

Στην επόμενη ιπποδρομία που ίσως ήταν και η πιο εντυπωσιακή της ημέρας νικήτρια αναδείχθηκε η Σουϊτ Πραλίν η οποία έμεινε μακράν στη τελευταία θέση και φαινόταν εκτός κούρσας μέχρι το ύψος των 600ων μέτρων όπου άρχισε να ανεβαίνει απειλητικά και να προσπερνάει τις αντίπαλές της, την μία μετά την άλλη. Στη τελική ευθεία υπήρχε αρκετή διαφορά μεταξύ της πρώτης ΣνόουγουεΪ και της τρίτης Σουϊτ Πραλίν η οποία όμως κυριολεκτικά πετούσε και σκέπασε στα τελευταία μέτρα την αντίπαλό της με τον Γιώργο Μερσινιά να πανηγυρίζει την σπουδαία νίκη τουπου πέτυχε μαζί με τη φοράδα του. Στη τρίτη θέση τερμάτισε η Λέιντι Τζέμινι.

Ο Τσολλίμα κερδίζει την ιπποδρομία
Η τελευταία κούρσα του προγράμματος ήταν και η πιο ποιοτική όσων αφορά τους ίππους που συμμετείχαν σε αυτή. Ο Τούντορ Εμπαϊρ επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο διάστημα και πραγματοποίησε μία αξιόλογη εμφάνιση τερματίζοντας δεύτερος. Στη πρωτοπορία από την αρχή βρέθηκε ο Γκρύλη Χάουζ ο οποίος όμως δεν ευνοήθηκε καθόλου από την απόσταση και από τα κιλά του(60kg τα περισσότερα από κάθε άλλο ίππο). Τον ακολούθησαν οι Τούντορ Εμπαϊρ και Μπίγκ Χάρτ με τον Τσολλίμα, ο οποίος βρισκόταν στη κορυφαία περίοδο της φόρμας του, να ακολουθεί λίγο μακριά τέταρτος αλλά να ανεβαίνει συνεχώς. Στη τελική ευθεία ο Τούντορ Εμπαϊρ προσπέρασε τον Γκρύλη Χάουζ και τον ακολούθησαν οι ίπποι Τσολλίμα και Μπίγκ Χάρτ με τον πρώτο από τους δύο να είναι πιο δυνατός και να περνάει τον Τούντορ Εμπαϊρ τερματίζοντας πρώτος. Τρίτος τερμάτισε ο Μπίγκ Χάρτ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου