19 Ιουλίου 2016

70ο Ελληνικό Ντέρμπι: Ανάλυση

Η μεγαλύτερη στιγμή της ιπποδρομιακής σεζόν έφτασε! Το Ελληνικό Ντέρμπι, η σπουδαιότερη κούρσα της σεζόν που θα αναδείξει το “χρυσό” άλογο της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19:15 το απόγευμα με πέντε συμμετοχές συνολικά. Παρά τον μικρό αριθμό συμμετοχών η κούρσα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού οι αναβάτες Παναγιώτης Δημητσάνης και Μιχάλης Ξυνός οι οποίοι έχουν νικήσει έκαστοι πέντε Ντέρμπι και θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν τη πρωτιά και να φτάσουν το ρεκόρ του Βαγγέλη Κεράτσα που έχει έξι νίκες σε Ντέρμπι. Ποιος από τους πέντε ίππους όμως είναι το φαβορί ;

 ΜΈΝΤΩΡ Αναβάτης: Μιχάλης Ξυνός/Ιδιοκτησία: Ιπποφορβείο Ελλιάς Προπονητής: Αλέκος Γιατράς
Προέρχεται από τον εξαιρετικό LUJAIN και την διακριθείσα στο πρόσφατο παρελθόν ΜΠΕΝΑΖΙΡ , η οποία μεταξύ άλλων επιτυχιών έχει στο ενεργητικό της και το Κύπελλο Αρτέμιδος (1800μ.), το επονομαζόμενο και Ντέρμπυ των φοράδων, το 2009.
Ο ΜΕΝΤΩΡ έχει συμμετάσχει 4 φορές, τερματίζοντας δύο φορές 1ος , μία φορά 2ος και μία φορά 4ος.
Λιτός Βίος Αναβάτης: Παναγιώτης Δημητσάνης/ Ιδιοκτησία: Σταύλοι Θεοδοράκη/Προπονητής: Χρήστος Κουβαράς
Γιος του περίφημου ΑΘΗΝΙΑΝ ΠΡΙΝΣ, ενός από τους κορυφαίους ίππους του ελληνικού ιπποδρόμου (και πατέρα του Γκούνιαν), και της ΚΟΝΣΙΛΜΕΝΤ, νικήτριας υψηλού επιπέδου ιπποδρομιών στο πρόσφατο παρελθόν, όπως το Κύπελλο Καρυάτιδων (1800μ.) το 2008 και το Κύπελλο Ήρας (1800μ.) το 2009.
Ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ έχει διαγωνιστεί 5 φορές και έχει σημειώσει μία νίκη.
Πάτριοτ Γκέιμ Αναβάτης: Γιώργος Μερσινιάς/ Ιδιοκτησία: Σταύλοι Βαρυμπομπης Α.Ε /Προπονητής: Αλέκος Γιατράς
Γιος του ιδιαίτερα δυναμικού MAKFI, νικητή σπουδαίων ιπποδρομιών σε Αγγλία και Γαλλία, και της PRESENT DANGER, που κέρδισε 2 φορές και τερμάτισε 2 φορές στην δεύτερη θέση σε 7 συμμετοχές της στην Αγγλία.
Ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ έχει διαγωνιστεί 3 φορές, τερματίζοντας 2 φορές 4ος και μία φορά 1ος.
Άδωνις Αναβάτης: Γιάννης Λαζαρίδης/ Ιδιοκτησία: Χαρίλαος Χριστοδούλου/ Προπονητής: Μιχάλης Ιωαννίδης
Γιος του GREAT DANE, που διακρίθηκε σε αποστάσεις περί τα 2000μ και της ΑΜΑΡΑΜΑ, η οποία διαγωνίστηκε με επιτυχία στην Ελλάδα.Ο ΑΔΩΝΙΣ πραγματοποίησε την πρώτη συμμετοχή του το 2015, σαν διετής και έχει διαγωνιστεί 4 φορές μέχρι τώρα.
Χαβ ε θίνκ Αναβάτης: Δημήτρης Δρόσος/ Ιδιοκτησία: Σταύλοι Καλαμαριάς/ Προπονητής: Χάρης Χαραλάμπους
Προέρχεται από τον ισχυρό IFRRAAJ, ο οποίος έχει δώσει τόσο άλογα με ταχύτητα όπως ο Χίλαλς Γκολντ όσο και ίππους με αντοχή όπως ο Μουνχάμερ, και της PURE INCENTIV, η οποία είχε διαγωνιστεί μόνο μία φορά στο εξωτερικό.
Ο ΧΑΒ Ε ΘΙΝΚ έχει συμμετάσχει 4 φορές μέχρι τώρα και έχει τερματίσει μια φορά δεύτερος και μία τρίτος.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι περισσότεροι αναφέρουν ότι η μάχη για τη νίκη θα δοθεί από τους Μέντωρ και Λιτό Βίο όμως ο Πάτριοτ Γκέιμ αν βρεθεί σε καλή κατάσταση θα αποτελέσει μία σοβαρή απειλή για τους δύο προαναφερθέν ίππους. Όπως έχει αναφερθεί το Ντέρμπι θα διεξαχθεί στις 19:15 και θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το blog Γκούνιαν the Best ζωντανά όπως και τις υπόλοιπες ιπποδρομίες.

Πηγή πληροφοριών για τους ίππους: Hellas Horse Races Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου