12 Ιουλίου 2016

Ιπποδρομίες Δοξάτου 9/7/16

1400 μέτρα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο οι προγραμματισμένες ιπποδρομίες στον ιππικό όμιλο του Δοξάτου. Αρκετός φίλιππος κόσμος παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά τις ιπποδρομίες και το θέαμα που πρόσφεραν οι ίπποι που διαγωνίστηκαν. Στην πρώτη ιπποδρομία νικητής αναδείχθηκε ο Κίνγκ Μπίλ παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς από τον Σεμπερβίρενς (ο οποίος είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην Επανομή) που τερμάτισε λίγο πίσω στη δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο ίππος Αττένσιουν από την Επανομή.

Στη κούρσα των 1400 μέτρων, η οποία για άλλη μία φορά ήταν η πιο εντυπωσιακή της ημέρας, τη νίκη κατάφερε να πάρει ο ίππος Παρίζιαν Άρτ λίγο μπροστά από τον Ματάβια Μπέι. Στη πρωτοπορία από την αρχή της κούρσας βρέθηκαν οι Γκούνιαν και Δέξιππος με τον Πρεστίσιμο να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Από ότι φάνηκε όμως στη συνέχεια ο τραυματισμός του Γκούνιαν και το πρήξιμο στο μπροστινό αριστερό του πόδι, που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί την τελευταία εβδομάδα πριν την κούρσα, τον άφησαν χωρίς πολλά περιθώρια αντίστασης αφού και ο αναβάτης του δεν θέλησε να τον πιέσει για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Στο ύψος των 500 μέτρων οι ίπποι Παρίζιαν Άρτ και Ματάβια Μπέι έκαναν την επίθεσή τους και έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος με τον πρώτο να κατακτά την κούρσα. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Πρεστίσιμο λίγο πριν τον Δέξιππο.

Η τελευταία κούρσα, που έγινε στα 1800 μέτρα, είχε μόνο τρεις συμμετοχές. Στη πρωτοπορία από την αρχή της κούρσας βρέθηκε γρήγορα ο Γουέλς Ρουαγιάλ πηγαίνοντας μάλιστα αρκετά γρήγορα στα πρώτα 400 μέτρα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Γκρήκ Ταϊκούν και τελευταίος ήταν ο Βανβιτέλη ο οποίος είχε μία κακή εκκίνηση (όπως έχει συνηθίσει στους τελευταίους του αγώνες). Στα τελευταία μέτρα φάνηκε ότι ο Βανβιτέλι θα κατάφερνε να υποσκελίσει τον Γουέλς Ρουαγιάλ όμως ο δεύτερος απεδείχθη πιο δυνατός και παρέμεινε στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Βανβιτέλη και τρίτο τον Γκρηκ Ταϊκούν.

Από αυτή την εκδήλωση είναι σημαντικό να συγκρατήσουμε τις συμμετοχές δύο νεαρών αναβατών στις κούρσες: του Καρκαντζέλη Άνθιμου που ίππευσε τον Παοκάρα και τον Γκρήκ Ταϊκούν και του Γρηγόρη Ζαγοράκη ο οποίος ίππευσε και κέρδισε με τον ίππο Παρίζιαν Άρτ. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία του Νίκου Σακκά ο οποίος περιγράφει της κούρσες στο Μαρκόπουλο τα τελευταία χρόνια. 
1000 μέτρα

1800 μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου