23 Ιουλίου 2016

Ο Μέντωρ νικητής του 70ου Ντέρμπι, εντυπωσιακοί Ζάρκο και Σήκρετ Ρέμπελ, εύκολα ο Μέσμερισμ.

Ο Μέντωρ με τον Μιχάλη Ξυνό.
Σε μία γιορτινή συγκέντρωση, για τον ιππόδρομο και την νέα εποχή επί διοίκησης της εταιρίας Ιπποδρομίες α.ε, εξελίχθηκε η ιπποδρομιακή συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις κερκίδες του ιπποδρόμου του Μαρκόπουλου και παρακολούθησε από κοντά τις εντυπωσιακές ιπποδρομίες που διεξήχθησαν.
Στην κούρσα που περίμεναν οι περισσότεροι φίλιπποι, στο 70ο Ελληνικό Ντέρμπι, νικητής αναδείχθηκε ο ίππος Μέντωρ ο οποίος απεδείχθη ανώτερος από τους αντιπάλους του, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές εκτιμήσεις όλων των προγνωστικών. Με το ξεκίνημα της κούρσας στο κεφάλι πήγε ο Λιτός Βίος με τον Δημητσάνη, από πίσω ακολούθησε ο Μέντωρ με τον Ξυνό και ακριβώς πίσω τους ήταν οι: Άδωνις, Χαβ ε θινκ και Πάτριοτ Γκέιμ με τους Λαζαρίδη, Δρόσο και Μερσινιά αντίστοιχα. Στα πρώτα μέτρα οι αναβάτες Ξυνός, Λαζαρίδης και Δόσος προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα άλογά τους που έδειχναν πολύ ενθουσιασμένα. Κατά τη διάρκεια της κούρσας οι Χαβ ε θινκ και Πάτριοτ Γκέιμ προσπέρασαν τον Λιτό βίο ενώ στη πρώτη και δεύτερη θέση δεν άλλαξε κάτι. Στο ύψος των 1000 μέτρων ο Πάτριοτ Γκέιμ άρχισε το ανέβασμα ενώ στα 600 περίπου ο Μέντωρ άρχισε να προσπερνάει τον Λιτό Βίο στο βήμα του. Στη τελική ευθεία ο Μέντωρ ξέφυγε και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του ενώ ο Πάτριοτ Γκέιμ προσπέρασε τον Λιτό Βίο και πλησίασε τον πρώτο που όμως είχε αρχίσει να σταματάει. Από αυτή τη κούρσα είναι σημαντικό να κρατήσουμε ότι ο Μιχάλης Ξυνός έφτασε ον Βαγγέλη Κεράτσα με τις έξι νίκες σε Ντέρμπι και την πολύ καλή εμφάνιση του Πάτριοτ Γκέιμ και την εξαιρετική ίππευση του Μερσινιά ο οποίος προσπάθησε και βοήθησε όσο μπορούσε τον ίππο του. Έτσι η τρεις πρώτη ήταν οι: Μέντωρ, Πάτριοτ Γκέιμ και Λιτός Βίος.
Στην πιο ποιοτική κούρσα της ημέρας στα 1800 μέτρα ο 3ετής Ζάρκο κατέκτησε τη νίκη πηγαίνοντας από την αρχή στο κεφάλι και εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή ίππευση του Παναγιώτη Δημητσάνη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ίππος του κυρίου Γκέτσικα από την Νιγρίτα πραγματοποιώντας ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση, αυτή τη φορά στα 1800 μέτρα τερματίζοντας για μία ακόμη φορά μπροστά από τον αξιόμαχο Μπάμπουρ ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.
Εξαιρετική νίκη σημείωσε επισης ο Σήκρετ Ρέμπελ κερδίζοντας εντυπωσιακά τον Δολαριούλη λίγο πριν το τέλος αφού πρώτα έδωσαν σκληρή μάχη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σκληρός 10ετής Μαουέρτε .
 Στην πρώτη ιπποδρομία της κούρσας ο ίππος Μέσμερισμ δικαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και αν και δεν έκανε την καλύτερη εμφάνισή  του κέρδισε εύκολα. Δεύτερος τερμάτισε με φίνις ο Σπάρτακους και τρίτος ο Πολιορκιτής
Εντυπωσιακή μονομαχία δόθηκε σε μί κούρσα των 1200ων μέτρων με τον Ντάιαμοντ Κλείτο να παίρνει μία σπουδαία νίκη μπροστά από τον Λοστρόμο ο οποίος πήγαινε καλά στις προπονήσεις και ήθελε μετά από αρκετές δευτεριές να πάρει μία νίκη. Τρίτος τερμάτισε ο Μαρβελίνο.
Ο Ζάρκο επικρατεί των αντιπάλων του. Λίγο πιο πίσω οι: Μούρινγκ Μάστ, Μπάμπουρ και Σότγκαν Στάρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου